Zászló és címer története

 

Az önkormányzat jelképei- Mint a település múltjára utaló díszítő szimbólumok: címer és zászló.

  • Marcaltő község címere: A község címere a település múltjára és a mai jellegzetességeire utaló jelkép.

A címer leírása: Álló vörös mezejű pajzs, melyet középen húzódó két hullámos ezüst pólya oszt három részre. A pólyák felett és alatt két-két arany bástya nyitott kapukkal, a pólyák közötti kék mezőben egy jobbra haladó, aranykoronás griff látszik, jobb első lábát ragadozásra felemelve

A címer magyarázata: A pajzs közepén húzódó két hullámos ezüst pólya a község két folyóját jelképezi: a Rábát és a Marcalt. A négy arany bástya a községnek azon külön- leges földrajzi fekvésére utal, hogy négy megye találkozásában fekszik. A folyóktól körülvett kék mező magát Marcaltő községet jelképezi, a koronás arany griff a múltból vett jelkép, a faluban földesúri jogokkal és a legnagyobb földbirtokkal rendelkező gróf Eszterházy család címerállata.

A zászló leírása: a zászló 3:2 arányú zászlólap, középen és felezve vízszintesen kettéosztva felül kék, alul sárga színben, középen a község címerével. A lobogó leírása a zászlóéval mindenben megegyező. A zászlón megjelenő címer színei megegyeznek a címer leírás színeivel, ill. a heraldika szabályai szerint az ezüst lehet fehér, az arany lehet sárga színű.

Csóti Közös Önkormányzat :

  • 1
  • 2

Várjuk Önt!

Településünk lakói nagyon igyekvő, a környezetükre igényes, rendkívül vendégszerető emberek. Ezt Ön is megtapasztalhatja, ha ellátogat hozzánk.

Czupper András

Elérhetőségek

 
  +36 89 347 004
  +36 89 347 004
 8532 Marcaltő, Fő tér 13.

Kövessen minket a FB-on!